top of page
Facebook Profielfoto Corona1.jpg

Camper reizen zijn nog steeds mogelijk!

Er zijn veel vragen gerezen over het boeken van, of reizen met een camper, sinds de uitbraak van het Corona virus COVID-19. We leggen graag uit hoe je ook met de huidige maatregelen gewoon nog heerlijk kunt genieten van de camper. Verder informeren we je op deze pagina ook doorlopend over de voorzorgsmaatregelen die Home-Car in deze dagen neemt.  Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt. Als je verdere vragen hebt kun je natuurlijk ook altijd bij ons terecht.

Hoe kan ik nog op reis met een camper? 

Juist in deze tijd kun je het beste met een camper op pad. Een camper fungeert namelijk als je persoonlijke, comfortabele quarantaine omgeving op wielen. Omdat je zelfvoorzienend bent met een keuken en slaapplekken aan boord, ben je niet afhankelijk van de beschikbaarheid van hotels en restaurants. Bovendien vermijd je zo de drukte van openbaar vervoer en hotels met gemeenschappelijke faciliteiten. Met een camper is het tenslotte heel eenvoudig om 1,5 meter afstand te bewaren naar anderen. Wanneer je verder met de keuze van je bestemming en route onnodige drukte vermijdt, kun je dus vrij reizen, mits gunstig reisadvies van het Ministerie van Binnenlandse en Buitenlandse zaken in België.

https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland

 

Hoe worden de campers schoongemaakt?

We zijn zeer toegewijd aan het leveren van schone en betrouwbare campers. Bovendien hanteren we het principe als verhuurder te voldoen aan de hoge normen voor veiligheid en netheid, waaronder het reinigen van hun voertuigen met een desinfecterend middel voor en na elke verhuur. Het Corona virus wordt verspreid door contact met anderen en overleeft niet lang op oppervlakken. Gecombineerd met het afzien van fysiek contact tijdens de overdracht, zorg je ervoor dat je het risico op besmetting tot het uiterste beperkt. We geven onze klanten graag op een veilige manier hun 'eigen kot' mee!!

Kan ik mijn boeking om-boeken of annuleren?

Je kunt altijd gratis en eenvoudig om-boeken, mits er een gegronde reden is op het niveau van het algemeen reisadvies van Binnenlandse en Buitenlandse Zaken.  Dit moet worden overeengekomen met de eigenaar, met bevestiging van beide partijen. Het is zeker de moeite waard om te overwegen of je boeking op deze manier gewoon nog kan doorgaan, eventueel met een kleine aanpassing van bestemming of reisplannen. We adviseren je hierin natuurlijk graag. Met een camper kun je bijvoorbeeld gemakkelijk de drukte vermijden of flexibel je route aanpassen bij veranderende reisadviezen.

We begrijpen dat je misschien nog geen specifieke nieuwe datum hebt vastgelegd, maar dan kun je de eigenaar vragen om een voorlopig uitstel dat later moet worden gespecificeerd. Dit is afhankelijk van beschikbaarheid. Houd er rekening mee dat als je je boeking uitstelt en deze later annuleert, de oorspronkelijke annuleringsvoorwaarden blijven gelden.

Als je overweegt te annuleren, raden we je aan bij je reisverzekering na te gaan of je een vergoeding krijgt. Bij een annulering zijn er mogelijk kosten van toepassing namelijk, afhankelijk steeds van geboekte periode.

Op reis met een camper!

Hieronder enkele nuttige tips om het reizen met 'uw kot' aangenaam en veilig te houden.

  1. Neem extra schoonmaakproducten mee en veeg de oppervlakken af. Een fles hand-desinfecterend middel is altijd handig tijdens het kamperen!

  2. Vermijd drukke bestemmingen en ga voor rustige plekjes. Hierdoor kom je met zo min mogelijk mensen in aanraking. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een natuurcamping, of gratis kampeerplaatsen

  3. Vind een aantal nieuwe recepten om in je camper te koken. Niet-bederfelijke waren zijn ideaal om tijdens het kamperen in de “bush” te gebruiken. Bovendien krijg je de kans om creatief te worden en bezig te blijven!

  4. Geniet van de natuur. Hierdoor blijf je actief terwijl je eventuele drukte vermijdt.

Facebook Profielfoto Corona1.jpg
bottom of page